Indlæg fra — februar 2009

Se lyset!

I Dansk Design Center er der i øjeblikket en spændende udstilling om lys og fremtidens lysdesign, som jeg varmt kan anbefale. Jeg har bl.a. set forskellige skrivebordslamper, der justerer lysstyrken efter niveauet af dagslys i rummet. Det giver en energibesparelse.

Man kan også opleve intelligente lysstyringssystemer, som slukker automatisk, når du forlader dit arbejdsområde.

28. februar 2009   Kommentarer lukket til Se lyset!

Fleksibelt gummitastatur

Nu hvor Søren har skrevet om at putte et tastatur i opvaskemaskinen, kom jeg i tanke om, at jeg for nogle år siden har set et fleksibelt rubber tastatur. De er vandtætte, så de kan skylles med vand.

Jeg har lige checket det på nettet, og det viser sig at de kan endda gøres rent med Ajax! Det må lyde som sød musik til dem, der er bekymret over alle tastatur-bakterier.

De er også nemt at rulle sammen og tage med i tasken. Gummitastaturet kan fås som mini og i full size og i mange farver. En anden fordel er, at det er lydløst at skrive på. Så det kan være,  jeg skal skifte til sådan ét, fordi jeg er lidt træt al den larm, jeg laver, når jeg sidder og skriver.

USB-trådløs-fleksibel-keyboard.jpg
USB-fleksibel-blå-keyboard.jpg

9. februar 2009   1 Kommentar

Fleksibelt kontor: 10 år senere

Da jeg var i gang med at rydde op i mit skab, fandt jeg et gammelt avisklip om det hollandske forsikringsselskab ’Interpolis’ i Tilburg. I 1998 introducerede virksomheden den fleksible arbejdsplads, hvor ikke en gang direktøren havde sit eget kontor.

Den gang var der mange skeptikere, især fordi kontoret har mindre arbejdspladser end ansatte (for hver 10 personer er der 7 arbejdspladser).

Jeg gik straks på jagt efter nyere artikler om virksomheden og fandt flere, bl.a. i avisen Trouw. Her kan jeg læse, at disse skeptikere ikke fik ret. Sygefraværet i virksomheden er mindsket med 20 procent, og udskiftningen af personale er ganske lav.

Men især fordi der er mindre arbejdspladser end ansatte viste det sig, at gode aftaler er nødvendige.
For at undgå at bestemte arbejdsgrupper eller afdelinger konfiskerer de samme pladser eller samme rum hele tiden, har firmaet udpeget såkaldte floormanagers, som holder øje med en rigtig brug af rummene, og hvis nødvendigt forklarer folk, hvorfor de skal flytte et andet sted hen
:-).

En anden vigtig ulempe som kom frem i kontoret var en mangel på social sammenhæng, især i teams med folk som arbejder derhjemme i to eller tre dage om ugen. For at styrke den sociale sammenhæng indkalder teamledere derfor målrettet og jævnligt til møder.

image001image003

Nogle rum er vanvittigt populære som bl.a. disse stole. En andet rum med kun møbler i nedrivningstræ viste sig at være ukomfortabelt, og er derfor lavet om.

Sidst men ikke mindst: Interpolis behandler ikke uopfordrede ansøgninger mere, fordi virksomheden simpelthen blev oversvømmet af breve.

5. februar 2009   Kommentarer lukket til Fleksibelt kontor: 10 år senere

I opvaskemaskinen med tastaturet

silverflex

Vi er i gang med at teste renseudstyr til tastaturet og vil snart offentliggøre resultater og fotos, men for de af jer, at virkelig ikke kan tolerere snavs i tastaturet, er der udviklet en type som kan gå i opvaskemaskinen.

Desværre viser en test hos Innovation lab, at tastaturet bliver fyldt med vand og tager lang tid om at tørre.
Se testen

4. februar 2009   1 Kommentar