Indlæg fra — november 2008

Frie agenter arbejder i “One Alfred Place”

stol

I England bruger flere og flere selvstændige Starbucks og Coffe Costa som kontor. Det er billigt: en kop kaffe per time. Nu om dage nyder de fleste kunder i de mange kaffebarer i London ikke bare en cafe latte, nej de sidder og arbejder. Det læser jeg i hvert fald i den nederlandske avis Trouw.

„Mit kontor er Starbucks”, siger teaterproducenten Peter Schneider (57) for eksempel i The Times. Han arbejder fem timer om dagen fra forskellige kaffebarer i City. „Når jeg laver en aftale med en kunde, foreslår jeg altid Starbucks. De sælger ikke kaffe her, men plads.”

alfredplace.jpgSå selvom han bestiller en kop kaffe hver time, som reglerne dikterer, er det stadig meget billigere end at leje et kontor!
Men ifølge den nederlandske avis blev den litterære agent Rob Shreeve træt af at mødes med sine kunder . Han manglede gode kontorstole og nok stikkontakter. Derfor åbnede han sidste år en ny business club ‘One Alfred Place’, som han kalder ‘Fremtidens arbejdsplads’. Mange folk fra mediebranchen, musikbranchen og andre kreative brancher har nu deres hjemmebasis klubben, som har plads til 280 mennesker.

„En måneds husleje på et kontor koster det samme som medlemskab her i et år,” siger et af medlemmerne.
I klubben findes lounges, borde, stillerum, lockers, printers, kopiermaskiner, kaffe, restaurant, brusebad, og selve enkelte små sovekabiner.

Klubben er kun tilgængelig for medlemmer. Medlemskab koster 1500 pund (1884 euro) om året.

Jeg synes, det bliver spændende at se hvordan konceptet udvikler sig, især fordi klubben er åben til medlemmer fra hele verden. Allerede nu har de medlemmer fra bl.a. Hong Kong, Frankrig, Emiraterne, Belgien, Israel, Spanien og New Zealand.

 alfredplace2.jpg

11. november 2008   Kommentarer lukket til Frie agenter arbejder i “One Alfred Place”

Tip til planlængning

7. november 2008   Kommentarer lukket til Tip til planlængning