Indlæg fra — oktober 2008

Er det omgangstonen alene?

Hver tredje kontoransat i private firmaer oplever en hård tone på jobbet. Det viser en undersøgelse som HK/Privat har lavet blandt 935 af fagforeningens medlemmer. Undersøgelsen viser også, at hver femte skifter job på grund af den hårde tone, skriver Politiken mandag.

Det lyder jo helt utroligt, at 20 procent af alle HK’erne skulle have skiftet job på grund af tonen. Det fremgår ikke af Politiken, hvor mange af de adspurgte der i det hele taget har skiftet job, og derfor kan man ikke se, om det fx er halvdelen af jobskiftene, der skyldes hård omgangstone og tallene findes sjovt nok heller ikke på HK/Privats hjemmeside (mandag 11.57).

13. oktober 2008   Kommentarer lukket til Er det omgangstonen alene?

Pynt kontoret med blade

Den kendte hollandske designer Richard Hutten har udviklet ‘Leaves’, et kunsstofblad med en stærk magnet i stilken. Man kan kaste dem på en overflade af metal eller stål, som for eksempel et skillevæg, og bladene bliver hængende – også om efteråret og vinteren :-)

Hutten udviklede ‘Leaves’ til et kontorrum på det hollandske museum ‘Boijmans van Beuningen’ i Rotterdam. Her tog han nogle hundrede blade, og placerede dem på et metalloft. Resultat: Et legende loft som samtidig er funktionelt. Alle disse blade dæmper lyden og forbedrer akustikken i rummet. Desuden giver bladene, ifølge designeren, glæde og fornøjelse på arbejdspladsen, fordi man ikke kan lade være at lege med dem, hvis de fx er brug på en skillevæg.

 leaves_2.jpg

13. oktober 2008   Kommentarer lukket til Pynt kontoret med blade

C2C: Kontorstolen kan genbruges

think.jpg Information havde i fredags en inspirerende artikel om den grænseoverskridende ‘Cradle to cradle’ koncept.

Konceptet C2C (efter det engelske udtryk Cradle to Cradle) er udviklet af den tyske professor i økonomi Michael Braungart og den amerikanske arkitekt William, og handler om ‘kredsløbstænkning’. Alt det vi hidtil har kendt som affald, må bruges som byggesten til nye produkter.

Et eksempel af sådan et produkt er kontorstolen THINK, fremstillet af Steelcase, verdens største producent af kontormøbler. Kontorstolen kan skilles i alle dele på få minutter. Op til 44 procent af stolen er af genbrugt materiale, og hele 99 procent kan gå videre til fornyet genbrug. Den indeholder ikke PVC eller andre materialer, som belaster miljøet.
Der findes bl.a. borde, gulvmateriale og byggemateriale lavet af andre producenter, med ud fra samme C2C-princip.

lafrog-treescraper.jpgArkitekten William NcDonough har i øvrigt udviklet en ny type kontorbygning ifølge C2C-konceptet. Bygningen imiterer et træ og dens virkning, en såkaldt Treescraper. Solpaneler fanger solens energi, et flat, grønt tag opsamler regnvand, på tårnets terrasser laver planter ilt og renser kontorluften. Kontorhusets vand genbruges. Dette kontor er dog ikke bygget endnu.

5. oktober 2008   Kommentarer lukket til C2C: Kontorstolen kan genbruges

Bankens tv sender stresshistorie

jysketv.jpg

Jyske Bank har åbnet en nettv-kanal, og med den galoperende finanskrise er der nok at rapportere om – og måske også mange seere.  Men det er ikke kun penge, kanalen beskæftiger sig med. Der er også blevet plads til en tankevækkende indslag om Jan Villadsen,  dygtig medarbejder i bankens fondsafdeling, som kørte i 5. gear og overhørte kroppens signaler. Men så en dag..

Se indslaget Stress er farligt

1. oktober 2008   Kommentarer lukket til Bankens tv sender stresshistorie