Emne — Teknologi

Se lyset!

I Dansk Design Center er der i øjeblikket en spændende udstilling om lys og fremtidens lysdesign, som jeg varmt kan anbefale. Jeg har bl.a. set forskellige skrivebordslamper, der justerer lysstyrken efter niveauet af dagslys i rummet. Det giver en energibesparelse.

Man kan også opleve intelligente lysstyringssystemer, som slukker automatisk, når du forlader dit arbejdsområde.

28. februar 2009   Kommentarer lukket til Se lyset!

Fleksibelt gummitastatur

Nu hvor Søren har skrevet om at putte et tastatur i opvaskemaskinen, kom jeg i tanke om, at jeg for nogle år siden har set et fleksibelt rubber tastatur. De er vandtætte, så de kan skylles med vand.

Jeg har lige checket det på nettet, og det viser sig at de kan endda gøres rent med Ajax! Det må lyde som sød musik til dem, der er bekymret over alle tastatur-bakterier.

De er også nemt at rulle sammen og tage med i tasken. Gummitastaturet kan fås som mini og i full size og i mange farver. En anden fordel er, at det er lydløst at skrive på. Så det kan være,  jeg skal skifte til sådan ét, fordi jeg er lidt træt al den larm, jeg laver, når jeg sidder og skriver.

USB-trådløs-fleksibel-keyboard.jpg
USB-fleksibel-blå-keyboard.jpg

9. februar 2009   1 Kommentar

I opvaskemaskinen med tastaturet

silverflex

Vi er i gang med at teste renseudstyr til tastaturet og vil snart offentliggøre resultater og fotos, men for de af jer, at virkelig ikke kan tolerere snavs i tastaturet, er der udviklet en type som kan gå i opvaskemaskinen.

Desværre viser en test hos Innovation lab, at tastaturet bliver fyldt med vand og tager lang tid om at tørre.
Se testen

4. februar 2009   1 Kommentar

Ruder med indbygget solafskærmning

Som første og foreløbig eneste i verden (ifølge firmaet selv) har det nye danske firma PhotoSolar fremstille glasfacader, der samtidig virker som udvendig solafskærmning, skriver Erhvervsbladet.dk.

Ruderne har transparente, solafskærmende solceller indbygget i glasset. De  slipper varme ind, når det er koldt, og holder varmen ude, når det er varmt. Et filter slipper samtidig solens stråler ind, når solen står lavt, men holder dem behændigt ude, når solen står højt og lyser skarpt midt på dagen. MicroShade hedder opfindelsen, og er forventes på markedet om to år.

Det lyder ideelt til moderne kontorbygninger. Folk klager ofte over solafskærmning. Ikke?

18. januar 2009   Kommentarer lukket til Ruder med indbygget solafskærmning

C2C: Kontorstolen kan genbruges

think.jpg Information havde i fredags en inspirerende artikel om den grænseoverskridende ‘Cradle to cradle’ koncept.

Konceptet C2C (efter det engelske udtryk Cradle to Cradle) er udviklet af den tyske professor i økonomi Michael Braungart og den amerikanske arkitekt William, og handler om ‘kredsløbstænkning’. Alt det vi hidtil har kendt som affald, må bruges som byggesten til nye produkter.

Et eksempel af sådan et produkt er kontorstolen THINK, fremstillet af Steelcase, verdens største producent af kontormøbler. Kontorstolen kan skilles i alle dele på få minutter. Op til 44 procent af stolen er af genbrugt materiale, og hele 99 procent kan gå videre til fornyet genbrug. Den indeholder ikke PVC eller andre materialer, som belaster miljøet.
Der findes bl.a. borde, gulvmateriale og byggemateriale lavet af andre producenter, med ud fra samme C2C-princip.

lafrog-treescraper.jpgArkitekten William NcDonough har i øvrigt udviklet en ny type kontorbygning ifølge C2C-konceptet. Bygningen imiterer et træ og dens virkning, en såkaldt Treescraper. Solpaneler fanger solens energi, et flat, grønt tag opsamler regnvand, på tårnets terrasser laver planter ilt og renser kontorluften. Kontorhusets vand genbruges. Dette kontor er dog ikke bygget endnu.

5. oktober 2008   Kommentarer lukket til C2C: Kontorstolen kan genbruges

Skyd din kollega!

For 499,- kan enhver kontorfunktionær forvandle kontorlandskabet til en højteknologisk krigsskueplads. Våbnet hedder USB MSN Missile Launcher og er et fjernstyret raketbatteri ladet med skumgummimissiler.

Missilerne kan ramme kolleger på fem-otte meters afstand men gør næppe mere skade end dens lavteknologiske forgænger, elastikken.

USB MSN Missile Launcher kan fjernstyres via MSN og et webcam, så kontorets frække dreng også kan lave lidt ravage fra hjemmearbejdspladsen.

med_msnmissile.jpg

15. september 2008   Kommentarer lukket til Skyd din kollega!

Fed arbejdsstation

Den svenske virksomhed Beeb har udviklet en anderledes arbejdsstation, med navnet @-space Media Chair.
Indbygget i stolen findes bl.a. et 2.1 lydsystem, mus, tastatur og en skærm på 19″. Når arbejdet er færdigt, gemmer du din computer og eventuelle kabler ind i stolen!

Pris: 29.900 SEK.

space.jpg

11. september 2008   Kommentarer lukket til Fed arbejdsstation

Kunstigt vindue til det mørke kontor

Den danske firma Servodan fra Sønderborg har udviklet verdens første kunstige vindue, som effektivt og realistisk kan simulere dagslys, skriver Ingeniøren.

Firmaet har sat en prototype af vinduet op i kontorets mørkeste hjørne og ifølge Ingeniørens reporter strømmer lyset ud ad det gedigne vindue, der både har aluprofiler, håndtag og persienner.

Er det det 21. århundredes teknologisk kitch eller et vidunderligt produkt, som kan give sommerlys på en grå vinterdag? Kommentarerne på Ingeniørens hjemmeside er delte.

27. august 2008   Kommentarer lukket til Kunstigt vindue til det mørke kontor

Larmende tastaturer

Støjende tastatur

Min kollega Petra, som sidder lige bag ved mig i vores åbne kontor, har været så betænksom at skifte sit larmende tastatur ud med et, som er knap så generende. Hurra for hende! Hun er en af hverdagens helte. Hun har en Dell-computer, og har fået et Quiet Keybord, som faktisk ikke kunne bestilles via Dells hjemmeside. Derfor måtte hun kontakte dem via telefon for at få fat i det. Prisen er 137,- + fragt.

Petra
Petra er en af hverdagens helte.

Selv har jeg et superdæmpet Mac-tastatur til 399,-, som – så vidt jeg ved – ikke overgås at noget andet tastetur, når det gælder om at være stille. Desværre passer det jo ikke til pc.

21. august 2008   Kommentarer lukket til Larmende tastaturer