Emne — Støj og akustik

Mødelokale med brændevæg

Hvis du og dine kolleger mangler et mødelokale i Århus, blev jeg gjort opmærksom på denne mulighed:

I Lynfabrikken er der dette lækre mødelokale til 10 personer, som er indrettet med en hel brændevæg. Det anderledes væg sørger ikke kun for en duft af skov og træ, men virker også lyddæmpende.
Mere info her

Lynfabrikken er kontorhotel, butik og kaffebar m.m. i en gammel fabriksbygning i midten af Århus. Kaffebaren er et af de bedste steder i byen for at arbejde!

untitled

27. marts 2009   Kommentarer lukket til Mødelokale med brændevæg

Storrumslyde til hjemmekontoret

Hvis du arbejder i et stille hjemmekontor, er der nu hjælp at hente fra en amerikansk cd.

Cd’en Thriving Office indeholder lyde af stemmer, telefoner, tastaturer, og lignede. Kort sagt, lyde eventuelle kunder forventer at høre fra en etableret virksomhed. Det giver troværdighed, mener firmaet som står bag. Cd’en kan indstilles på forskellige ‘støjniveauer': ‘busy’ eller ‘very busy’.

Cd’en har fået overraskende gode anmeldelser fra store amerikanske medier og virksomheder, hvis medarbejdere har taget Cd’en i brug. En person fortæller at han får lavet mere, siden han bruger Cd’en.
Pris CD: 12,95 dollar. Download track: 5,95 dollar.

7. december 2008   Kommentarer lukket til Storrumslyde til hjemmekontoret

Ikke cornflakes eller snowflakes, men airflakes!

Forleden var jeg på presserejse i Sydsverige sammen med en lille gruppe udenlandske journalistkolleger, som har base i Stockholm. På programmet var bl.a. besøg hos møbeldesignere.
Blandt firmaer vi besøgte var www.abstracta.se. Denne svenske virksomhed har siden 1970 beskæftiget sig med indretning af virksomheder, kontorer, skoler og offentlige miljøer.

En af deres nye produkter er ‘Airflake‘, en lydabsorberende afskærmning af tyk fiberfilt. Modulen består af fire forskellige modeller og forskellig farver.
For at se hvordan Airflake kommer til at se ud i dit kontorlandskab, kan du afprøve modellerne her.

På billedet herunder ser du Jan Janonius i dette luftige og lette Airflake-miljø. Jan er press officer i det internationale press centre i Stockholm, og han var en af organisatorene af denne presserejse . (Mere om dette press centre, med en fantastisk flot og anderledes storrum, følger senere). FOTO .-)

abstracta.jpg

17. september 2008   Kommentarer lukket til Ikke cornflakes eller snowflakes, men airflakes!

Kampen om gulvtæppet

Frem til midten af 1990’erne var Arbejdstilsynet en arg modstander af gulvtæpper, fordi de blev opfattet som skidt- og bakteriebomber, der gjorde medarbejderne syge. I dag er kvaliteten af gulvtæpperne stærkt forbedret og Arbejdstilsynet har selv tæpper på gulvene i hovedkontoret på Østerbro i København.

Selv om der stadig er problemer med rengøringen, anser tilsynets interne sikkerhedsleder Ib Ladefoged Rasmussen tæpperne for at være helt nødvendige, fordi de dæmper støjen i de åbne kontorer. Og støj er en af de vigtigste faktorer i medarbejdernes psykiske arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljøkonsulent i fagforeningen HK, Niels Jakobsen, er helt uenig. Han kalder gulvtæpper i kontorbyggerier for en dårlig lappeløsning og mener, at man godt kan skabe en ordentlig akustik uden.

Hvis du vil læser mere om emnet, har jeg skrevet nogle artikler om det i det nye nummer af Nyhedsbrevet Fremtidens kontor.

5. september 2008   Kommentarer lukket til Kampen om gulvtæppet

Larmende tastaturer

Støjende tastatur

Min kollega Petra, som sidder lige bag ved mig i vores åbne kontor, har været så betænksom at skifte sit larmende tastatur ud med et, som er knap så generende. Hurra for hende! Hun er en af hverdagens helte. Hun har en Dell-computer, og har fået et Quiet Keybord, som faktisk ikke kunne bestilles via Dells hjemmeside. Derfor måtte hun kontakte dem via telefon for at få fat i det. Prisen er 137,- + fragt.

Petra
Petra er en af hverdagens helte.

Selv har jeg et superdæmpet Mac-tastatur til 399,-, som – så vidt jeg ved – ikke overgås at noget andet tastetur, når det gælder om at være stille. Desværre passer det jo ikke til pc.

21. august 2008   Kommentarer lukket til Larmende tastaturer

Støjrummet

Arbejdsmiljørådet og DR har lavet en række tv-udsendelser om støj på arbejdspladsen, og et af dem handler om storrum. På hjemmesiden godtarbejde.dk kan man blandt andet finde en skaldet DR-vært/komiker, som læser op af nogle banale adfærdsregler fra en gyngestol.

Selve Tv-udsendelsen handler bl.a. om Borgertorvet på Ballerup Rådhus, hvor Carl Bro for midler fra Arbejdsmiljøforskningsfonden skal undersøge, hvordan det åbne kontorlandskab kan blive bedre. Cowi har fået penge til et lignende projekt. Det bliver spændende at se, hvad de finder frem til.

31. marts 2008   1 Kommentar

Stop! Jeg tænker

Sundhedskartellets a-kasse har investeret i 10 blinklys, som de omkring 40 medarbejdere kan hente og stille på deres skriveborde, hvis de meget nødigt vil forstyrres. Lysene bliver brugt, men ikke overvældende meget.

Blinklys

26. marts 2008   2 kommentarer

Oplev lyden før I flytter ind

Det er faktisk muligt at opleve lyden i et kontor, længer før man flytter ind eller er begyndt at bygge det. På samme måde som man kan opleve farver og former i en 3D-animation, kan man ved hjælpe af computersimulering opleve lyden.

Programmerne til den type simulering bliv er blandt andet udviklet af det danske firma Odeon, som udspringer af DTU.

Med simuleringen kan man høre sig frem til den rette lyddæmpning i stedet for at prøve at få noget ud af abstrakte tal og grafer fra akustiske beregninger.

Helt konkret kan man fx. prøve at høre på det samme rum med forskellige indretninger eller med forskellige materialer. Teknikken er meget anvendt i forbindelse med koncertsale, men bliver sjældent brugt i forbindelse med kontorbyggerier og kontorindretning.

12. marts 2008   Kommentarer lukket til Oplev lyden før I flytter ind